Aquest projecte va adreçat a joves de 12 a 16 anys, i té com a objectiu promoure la reflexió i sensibilitzar sobre l’ús de les tecnologies de l’informació i la comunicació (TIC), a través del teatre interactiu.Què passa amb el WhatsApp va iniciar-se l’any 2013 als IES de la ciutat de Girona, i des de llavors hi han participat més de 4.000 joves, a través de la taula de salut jove Salutacció.

Kilalia va realitzar una primera fase de recerca  per crear la part teatral, i escollir situacions molt properes a la realitat del joves. Alhora, i vinculades a les escenes teatrals, es van dissenyar les dinàmiques participatives que tracten els temes més representatius.

Cada any, el taller i la representació teatral s’actualitzen, incorporant les novetats de les TIC i els seus usos.

OBJECTIUS

– Reflexionar individual i grupalment entorn els riscos per a la salut, relacionals, socials i psicològics, que pot comportar un ús inadequat de les TIC.
– Vivenciar situacions properes als joves a través del teatre i posar-se en la pell dels personatges, per així fomentar l’actitud creativa a partir de la recerca de possibles alternatives de les situacions proposades.

TEMES

– Usos i abusos de les TIC.
– Avantatges i desavantatges del llenguatge digital: les xarxes socials, la comunicació amb el WhatsApp, Instagram, la transmissió de emocions, etc,.
– Com ens relacionem a través de les TIC?
– Quins riscs ens podem trobar?
– La permanència de la informació a la xarxa/núvol.
– L’amistat virtual, la intimitat a través de les pantalles, l’identitat digital, etc. i com ens afecta a l’autoestima.

Més projectes